di. jun 18th, 2024

Proficiat

DoorSteppe Puthmater

mei 18, 2016

Proficiat.

Je hebt mijn ware identiteit ontdekt. Daar hoort geen naam en geboortedatum bij, ik wil je intelligentie niet beledigen door je hier een vals exemplaar voor te schotelen. De waarheid is dat ik iemand ben die na een ingrijpende wending in mijn eigen leven, de nood had om iets te ondernemen dat een positieve impact had op het leven van mensen die dat verdienen. Die mijn kennis en positie wil aanwenden voor de Goede Zaak. Ik kom er dan ook openlijk voor uit dat mijn rol er één is van zien en sturen, niet deelnemen.

Mensen verenigen in een anoniem geheel zonder veel uitleg of garanties en daarbij tegelijkertijd zelf volledig in de schaduw blijven – het is niet evident. Ik ben me hiervan bewust.

Het is echter een weloverwogen keuze, om vooral jou en degenen die je voorgingen, te beschermen.

Ik vorm de verbinding tussen jullie. Als ik onvindbaar blijf, jullie ook.

Ik kan beginnen opsommen welke stappen ik neem om veilig te houden wat ik weet. Hoe ik alle mailverkeer wis en niets van persoonlijke details noteer of bewaar, noch op papier, noch digitaal bijvoorbeeld. Maar wat ik ook vertel, uiteindelijk komt het hierop neer: vertrouw je me of vertrouw je me niet.

Ik hoop op vertrouwen. De mensen voor wie ik ten strijde trek – de ongelukkigen die nooit de voldoening van ‘closure’ of gerechtigheid kenden – zij zijn degene voor wie je het doet.

The Puppetmaster